Zit uw kind nooit stil en blijft hij bewegen?

Wij kunnen u helpen.

  • Heeft u een druk kind?

    En veel zorgen daarover?

    Neem contact op »

ADHD

ADHD is een afkorting van “attention deficit hyperactivity disorder”, een gedragsstoornis waarbij het kind voortdurend te actief is en/of zich moeilijk kan concentreren.

ADHD komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Kinderen met ADHD vertonen gedurende een langere periode een gedragspatroon dat gekenmerkt wordt door rusteloosheid, niet in staat langer dan een paar tellen stil te zitten of rustig alleen te spelen, moeite met instructies op school, en impulsief gedrag. De symptomen van ADHD beginnen al vroeg, meestal als het kind drie tot zeven jaar oud is. Kinderen met ADHD kunnen moeilijker vriendschap sluiten. Ze hebben meestal een lage eigendunk doordat ze vaak een standje krijgen of worden bekritiseerd. Bij kinderen die nog niet in de schoolgaande leeftijd zijn, is ADHD moeilijk vast te stellen. De oorzaken van ADHD zijn niet geheel bekend.

Tijdens de behandeling hebben de ouders een cruciale rol; zij worden meestal getraind in technieken om het gedrag van hun kind te verbeteren. Deze technieken zijn gebaseerd op belonen van goed gedrag.
 

Meer informatie? Een vraag? Neem vrijblijvend contact op!