Voelt u zich wanhopig door vechtpartijen en diefstal?

Kom vooral praten.

  • Slide #12

    Slide #12

    Neem contact op »

Conduct disorder

Een ‘conduct disorder’ is een gedragsstoornis waarbij het kind zich voortdurend op een anti-sociale of hinderlijke manier gedraagt.

De meeste kinderen zijn zo nu en dan wel eens ondeugend, en sommige kinderen zijn wel eens opstandig, vooral als ze in de puberteit zitten. Men denkt pas aan een gedragsstoornis als een kind of adolescent zich voortdurend anti-sociaal of agressief gedraagt. In sommige gevallen zal het kind alcohol of drugs gaan gebruiken of bij activiteiten betrokken raken, zoals stelen, vandalisme, mishandeling en brandstichting. Veel kinderen met deze stoornis hebben geen onderscheid leren maken tussen goed en kwaad.

De stoornis komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Kinderen met een ‘conduct disorder’ hebben een lage eigendunk en kunnen moeilijk relaties aangaan.

De behandeling is altijd op het hele gezin gericht. De therapie heeft als doel eventuele conflicten of spanningen binnen het gezin te bespreken. De ouders leren goed gedrag aan te moedigen en te belonen. Het kind wordt geleerd zijn of haar emoties te reguleren en meer rekening met anderen te houden.
 

Meer informatie? Een vraag? Neem vrijblijvend contact op!