Heb je geen eetlust?

Kom erover praten.

  • Heb je geen eetlust?

    En voel je je daar bezorgd over?

    Neem contact op »

Eetproblemen

Eetproblemen bij kinderen komen heel vaak voor. Meestal horen de problemen bij het opgroeien en verdwijnen ze naarmate het kind ouder wordt. Sommige kinderen lijken te weinig te eten of doen moeilijk over hun eten. Andere kinderen eten té veel.

Voedsel weigeren is vaak voor jonge kinderen (peuters) een manier waarop zij hun onafhankelijkheid proberen te bevestigen; het probleem wordt pas ernstig als de normale groei of gewichtstoename eronder te lijden heeft. Als adolescenten voedsel weigeren of té veel eten kan dit diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld emotionele stress. Kinderen en adolescenten die té veel eten kampen met zwaarlijvigheid. En soms is het bij meisjes, in een ernstig geval, een teken van anorexia- of van boulimia nervosa.

Kortom, eetproblemen kunnen in verschillende leeftijdsfasen problemen geven binnen een gezin. De behandeling is erop gericht om een gezond eetklimaat binnen het gezin te bewerkstelligen. Indien er psychische klachten aan het eetgedrag ten grondslag liggen wordt daar ook uitgebreid op ingegaan.
De ouders worden altijd bij de behandeling betrokken.

 

Meer informatie? Een vraag? Neem vrijblijvend contact op!