• Heading slider #9

    Text slider #9

    Neem contact op »

Over Ons

Annemieke Schuytvlot


Annemiek is Orthopedagoog, Cognitief
gedragstherapeut en EMDR-therapeut

Pedagogische praktijk De Bron is opgericht door Annemieke Schuytvlot. Zij is orthopedagoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Zij is al geruime tijd in die hoedanigheid werkzaam.

Tijdens haar studie orthopedagogiek heeft zij gekozen voor een traject dat gericht is op de forensische kant van het vak: kinderen en jeugdigen die met politie/justitie in aanraking zijn geweest en/of kinderen die onder toezicht zijn gesteld.

Na haar studie heeft zij wetenschappelijk onderzoek verricht naar deze groep kinderen (met hun ouders en gezinsvoogden) en is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft als gedragsdeskundige bij Bureau jeugdzorg gewerkt en in de jeugdgezondheidszorg. Daarna was zij binnen de kinderopvang geruime tijd werkzaam als directeur.

Een aantal jaren geleden heeft zij zich op cognitieve gedragstherapie en EMDR gericht, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Medio 2011 heeft zij haar eigen pedagogische praktijk geopend. Haar specialisme ligt op het gebied van gedragsproblematiek, depressie, autisme en ADHD. Zij is tevens specialist op het gebied van seksueel misbruik en diverse trauma. Vanaf 2019 is zij gestart met werkzaamheden voor het bedrijfsleven op het gebied van trauma support en burn-out.

Zij is lid van de VGCT, de NVO, de NFG en het RBCZ/TCZ en de Vereniging EMDR Nederland.  Zij is tevens lid van Psyzorg, een vereniging van en voor psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten en psychiaters werkzaam in de generalistische en specialistische GGZ in de regio Rivierenland.

Netwerk

We werken bij De Bron met een enthousiast en divers team. We werken ook samen met een aantal externe specialisten, waaronder een systeemtherapeut, een klinisch psycholoog, een psychotherapeut, een kinder- en jeugdpsychiater en de Jeugdbescherming.